Slot maskiner symboler

Nya slots släpps nästan varje vecka, med nya funktioner som blir mer sofistikerade och förbättrade. Även om slots blir mer och mer avancerade, är de fortfarande i stort sett baserade på samma typer av symboler vilket alla gör saker mycket lättare för alla nybörjare där ute, speciellt när det kommer till att förstå hur spelautomater fungerar. Det är dock viktigt att veta att det finns olika typer av spelautomatikoner och här kan ni läsa om dem olika typer av symboler som du med största sannolikhet kommer att stöta på.

Vilken är den äldsta spelautomatsymbolen?

När det kommer till de äldsta spelautomatsymbolerna inkluderar dessa väldigt ofta kortsymboler i 3 färger – ruter, spader och hjärter – främst från 10-kort till ess: tio (10), knekt (J), dam (Q), Kung (K) och Ess (A). Nu, förutom dessa högbetalande kortsymboler, kommer du väldigt ofta att stöta på lyckotalet sju på hjulen.

Sedan finns det en traditionell lyckosymbol som verkar vara en av de äldsta och något beundrade vidskepelseikonerna – hästsko, speciellt när det kommer till att spela slots online. Det finns Liberty Bell, förstås. Om du tillhör de erfarna spelarna vet du att den första sloten någonsin hette Liberty Bell, så det är förmodligen anledningen till att den blev en av de vintergröna symbolerna som ofta förekommer i spelautomater.

Fruktmaskin symboler, Bar Symbol, Number 7 och tuggummi

Att veta att det finns miljontals olika slots där ute, det som slår oss mest är att de alla har mer eller mindre samma hjulsymboler som visas på dem alla. Till exempel hittar du ofta fruktautomatsymboler som körsbär, meloner, apelsiner, citroner och vindruvor som dyker upp på 3-hjuls spelautomater, oavsett vilken spelautomat du väljer att spela. Vissa källor säger att Industry Novelty Company, som drivs av O.D Jennings, var den första som använde fruktsymboler.

Efter ett långvarigt förbud i början av 1900-talet kom spelautomatstillverkarna tillbaka med helt nya symboler i form av färgglada frukter och tuggummi. En av de ledande spelautomattillverkarna, Bell-Fruit Gum Company, lade till och med till sin logotyp som symbolen på hjulen. Eftersom det såg ut som en tuggummi, blev logotypen långsamt symbolen för spelautomatens bar – den som vi är vana vid att se idag.

Ännu en populär symbol är siffran 7 som hittade sin plats på spelautomaternas hjul. Det är inte konstigt att det blev en naturlig passform, eftersom synonym för njutning och välstånd över hela världen är just siffran 7. För att inte tala om, det har en väldigt speciell klang när det kommer till onlinespel, mest när man spelar online slots. Så det är därför det är det bästa spelkortet på många maskiner.

Typer av spelautomatsymboler

Vi är alla medvetna om det faktum att det finns många slotsymboler, men det finns också olika typer av slotsymboler, med tre väsentliga – standardsymboler, wilds och scatters. Det är viktigt att veta skillnaden mellan dem, eftersom att landa vissa kombinationer av dessa slotsymboler (när de kombineras med standardsymboler) kan orsaka aktivering av många olika funktioner som kommer att öka din utbetalning, varje gång det händer.

Standardsymboler

Standardsymboler är att de inte har någon speciell funktion utan att betala ut en viss summa pengar när de dyker upp i rad, på en aktiv vinstlinje är typiskt för denna symbol. Med andra ord, om du lyckas landa minst tre matchande symboler på en aktiv vinstlinje, kommer du att träffa en vinnande kombination och få ett motsvarande pris.

Vilda symboler

Precis som Joker-kortet gör är wild-symboler bland de viktigaste, eftersom de kan fungera som en ersättning för vilken annan symbol som helst i en slot. Så när du väl har landat på dem kommer de att fungera som en ersättning för alla andra symboler, med undantag för scatter- och bonussymbolerna, eftersom jokerkortet inte kan fungera som deras ersättning.

Du kommer lätt att upptäcka expanderande vilda symboler eftersom det är de som vanligtvis kan förekomma på valfri position och när de väl gör det kan de expandera uppåt och nedåt och ibland från sida till sida, ibland till och med diagonalt. Vad de gör är att hjälpa dig att skapa fler vinnande kombinationer och förvandla valfri intilliggande som är placerad bredvid dem till den vilda.

När Sticky Wild-symboler dyker upp fastnar de och brukar ge dig ytterligare ett snurr, medan Stacked Wild-symboler staplas ovanpå varandra. Som du säkert har märkt är ingen av dessa wild-symboler helt densamma, men de har alla något gemensamt – de uppstår slumpmässigt och ersätter vanliga kasinosymboler för att hjälpa dig få bättre resultat.

Dessutom finns det Soaring Wild-symboler, Random Wild-symboler eller Floating Wild-symboler och de kommer oftast att vara slumpmässigt kopplade, beroende på spelens regler. Se bara till att läsa vinsttabellen så kommer du att ta reda på hur de fungerar.

Scatter-symboler

En av våra favoriter – scatter-symboler – är väldigt unika för deras primära funktion är att aktivera gratissnurr eller en bonusspelsfunktion, varje gång du landar det antal scatters som behövs på en aktiv vinstlinje. Vanligtvis måste ett visst antal scatters inträffa på ett enda snurr för att låsa upp en interaktiv funktion. I vissa slots kommer dessa funktioner att kräva att man landar minst 3 scatters, medan andra kanske bara kräver 2. Hur som helst kommer de att starta gratissnurr (vanligtvis mellan 5 och 15) vilket kan vara mycket lönsamt för dig.

När det gäller en annan fördel med scatter-symbolen – de kan också erbjuda utbetalningar på egen hand. Naturligtvis erbjuder inte alla scatter-symbolslots den möjligheten, så återigen se till att kolla vinsttabellen för att förhindra någon form av besvikelse. Ibland utlöser scatter-symboler gratissnurr som kommer med en multiplikator.

Bonussymboler

Som namnet antyder används bonussymboler för att aktivera olika bonusspel. På ett sätt är de som scatter-symboler, eftersom du ofta behöver landa minst tre av dem samtidigt innan de utlöser bonusrundan. Detta innebär vanligtvis att du måste landa dem på varandra och naturligtvis måste de bara ske på en aktiv vinstlinje.

Multiplikatorsymboler Nu gör multiplikatorer precis vad deras namn antyder – de multiplicerar dina vinster. De kan landa på hjulet i form av speciella symboler (med en extra ikon som indikerar värdet på deras multiplikatorbonus), men vad de vanligtvis gör är att öka storleken på dina utbetalningar, vanligtvis upp till 6 gånger. Men de mer värdefulla multiplikatorerna kan också vara jokertecken, eller visas som en del av Free Spin-funktionen, utlöst av scatters.